Hieronder een aantal reacties die wij de afgelopen tijd hebben mogen ontvangen. U kunt een reactie achterlaten onderaan deze pagina.

Maar ook is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten op Klantenvertellen via de knop hier direct onder.

68 reacties

 1. In juni van dit jaar hebben jullie zonnepanelen bij ons op het dak gemonteerd. Hiervoor hebben wij enkele gesprekken gehad over de verschillende soorten kwaliteit van zonnepanelen, mogelijke opbrengst, kosten en uitvoering.
  Na ontvangst van een duidelijke offerte werden er afspraken gemaakt betreffende het plaatsen. En deze werden keurig nagekomen. Kortom wij zijn zeer tevreden over de geplaatste panelen. Zelfs zo tevreden dat wij de fa. Sijm bij een collega hebben aanbevolen en ook daar zijn, naar volle tevredenheid, panelen geplaatst.

  Beantwoorden
 2. Langs deze weg wil ik u danken voor de plaatsing van deze ketel.
  Ik ben zeer content met het geleverde werk, met name het nieuwe strakke leidingwerk onder de ketel sprak mij zeer aan.
  Mijn eerdere ervaring met andere installatie bedrijven, zoek een plek op de muur en sluit op de meest gemakkelijke manier de oude pijpen aan met een resultaat wat lijkt op een bord spaghetti wat op de muur is gekwakt.

  Beantwoorden
 3. Nadat we op de open dag heel vriendelijk en uitgebreid van informatie waren voorzien, kwam Ed Sijm bij ons thuis de situatie van het dak en zon-ligging bekijken. Aan de hand van ons (toekomstig) verbruik is het aantal panelen berekend. Binnen enkele weken is toen een dag afgesproken waarop de panelen zouden komen. We konden op de kosten besparen door zelf een aansluiting vanaf de meterkast naar het dak te leggen.
  De dag begon droog. Rond 9 uur werd een steiger in elkaar gezet en daarna een frame op het dak gemonteerd. Toen de micro-omvormers bevestigd werden begon het langzaam te regenen. Vanaf half 1 kwamen de panelen op het dak, een derde man kwam daarbij assisteren vanwege de toenemende wind. Het begon harder te regenen. Toen maar even binnen geschuild en alvast de aansluitingen bij de meterkast en bij de router aangebracht en ‘aangemeld’. Er zaten al 13 panelen van de 19 op het dak. De anderen zijn in de regen vastgezet. Het ging allemaal snel en vakkundig. Rond half 4 konden ze de steiger al weer inpakken, alleen de laatste technische aanvragen moesten nog gedaan. Om half 5 wekten we de eerste stroom op ook al was er nog geen zon te bekennen! Vanaf de eerste dag was het een prachtig gezicht om de meter terug te zien draaien, nu schijnt de zon bij ons in huis.
  In de woonkamer kunnen we telkens kijken wat we opwekken (op de computer of smartphone kan dit uitgebreider). Binnen een week hadden we de mijlpaal van 100KWu al bereikt en zitten we nu de tweede week bijna om is al op 252 KWu waardoor onze meter zelfs behoorlijk is teruggedraaid. “Goed en groen!”

  Beantwoorden
 4. We hadden bij 3 bedrijven offertes opgevraagd, waaronder Sijm Technische Installaties. Alhoewel de andere 2 bedrijven een lagere prijs vroegen, zijn we toch in zee gegaan met Ed Sijm. Redenen: hij kwam langs om de situatie te bekijken, hij gaf uitgebreide uitleg en advies, de panelen leken ons kwalitatief beter (Duitse makelij!) dan van de andere bedrijven en bij de garantie is ook een groot Nederlandse onderneming betrokken zodat de garantie ook echt iets voorstelt. Bovendien, Ed Sijm kon alles aanleggen zonder graafwerk, waar de andere bedrijven wel over spraken. Samenvattend: we zijn heel tevreden.

  Beantwoorden
 5. Ik ben in contact met de firma Sijm Technische installaties gekomen na een weinig positieve reactie (mijn dak zou niet geschikt zijn) van de zijde van Zonne energie 123 (via Vereniging Eigen Huis) betreffende de plaatsing van zonnepanelen en of zonneboiler. Dit resulteerde in een snel en duidelijk huisbezoek van Ed Sijm waarbij de diverse opties doorgesproken zijn. Besloten is 6 zonnepanelen verdeeld over 3 dak locaties te plaatsen met micro-omvormers om voor optredende schaduwwerking te compenseren. De plaatsing werd binnen een dag gerealiseerd waarbij de voedingskabel vanuit de panelen naar de elektra meter op een creatieve manier via de spouwmuur onder het pannendak werd gerealiseerd. Ik ben aangenaam getroffen door deskundigheid van de firma en snelheid van plaatsing van de diverse delen van het systeem. Samengevat, ik kan de firma ten sterkste aanraden.

  Beantwoorden
 6. Beste Heer Ed Sijm, ik u wil graag mededelen dat wij zeer tevreden zijn over de manier waarop de voorbereidingen, het doorspreken van de plannen, en de uiteindelijke uitvoering van de technische installatie in de keuken verlopen is. Ook de groepenkast is vervangen. En dat alles tegen aan alleszins aanvaardbare prijs.
  Het is zelfs zo geweest dat u een technisch probleem heeft opgelost wat een ander bedrijf had veroorzaakt. Het bedrijf was zelf niet in staat het probleem op te lossen.

  Beantwoorden
 7. Hulde aan de perfecte service van Sijm Technische Installatie , die op notabene eerste paasdag i.v.m. een bijna kortsluiting mijn stoppenkast heeft vervangen. Daar kan een mens heel blij van worden.

  Beantwoorden
 8. Ervaring met Sijm Technische Installatie.

  Donderdag heeft Ed onze oude brink verwarming vervangen door een nieuwe installatie van Brink.
  Na diverse offertes en enkele bezoekjes thuis van installateurs,
  zouden wij (meerdere mensen in ons wijkje) ons systeem willen laten vervangen door een groot bedrijf in Hoorn. Ik en nog een paar buren hebben uiteindelijk besloten vanwege niet nakomen van afspraken, de eventuele opdracht niet aan hun te geven. Ons oog viel toen op Sijm die dezelfde dag nog langskwam en ons uitstekende voorlichting gaf! Ed heeft bij ons keurig alles vervangen en oude spullen afgevoerd. Ed is echt een vakman die jou wensen mogelijk maakt. ( zo heeft hij bv heel mooi een klein microschakelaartje in de nieuwe kamerthermostaat gemaakt) klasse! Groot voordeel voor mij is denk ik dat als er wat is dat je dan te maken krijgt met Ed en niet jan en alleman die bij je langskomen.
  Service de komende jaren kan ik natuurlijk nog niks over zeggen maar ik durf nu al te zeggen dat ik daar alle vertrouwen in heb.
  Ik ben blij dat we voor Sijm hebben gekozen.

  Beantwoorden
 9. Via via gehoord van jullie bedrijf en meteen contact opgenomen.
  De eerste indruk was meteen goed, vandaar dat wij in zee gingen met Sijm Technische Installaties.
  Ed heeft vakwerk geleverd, wat heel belangrijk is, hij is eerlijk.
  Wij zullen de fa. Sijm ook zeker aanbevelen.

  Beantwoorden
 10. Sinds de verhuizing naar ons nieuwe huis heeft Ed tot volle tevredenheid een aantal installatiewerkzaamheden voor ons verricht. Ed is een prettige werker, die voor elk probleem een oplossing heeft en die toekomstgericht meedenkt. Daarnaast vond ik het prettig mee te kunnen helpen, hetgeen de kosten drukte en ik me niet steeds een ’stuurman aan wal’ hoefde te voelen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie