Brink luchtverwarming

Wat is luchtverwarming?

Sommige zaken in het leven wilt u goed voor elkaar hebben. Neem de verwarming en ventilatie van uw woning. U stelt prijs op gezonde en dus voldoende verse, frisse lucht in uw dagelijkse woonomgeving. Dan is de meest logische keuze luchtverwarming.
Wat is luchtverwarming?
Luchtverwarming zorgt voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm of verfrissend koel, door het hele huis op basis van verse en gefilterde lucht. Je ziet het niet, maar merkt het wel. Door de afwezigheid van traditionele radiatoren heeft u een enorme inrichtingsvrijheid. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor dat de binnenkomende lucht naar de ruimten wordt gevoerd. De luchtjes uit keuken, badkamer en toilet worden via de aangebrachte ventilatievoorzieningen naar buiten gebracht. De voortdurende luchtverversing (en filtering) houdt de lucht fris en ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur.
Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, terwijl het hoge rendement van de luchtverwarmer de stookkosten laag houdt.

Balansventilatie met WTW

Het is belangrijk dat uw woning dag en nacht wordt geventileerd. Vocht van koken, wassen, planten en bewoners kan zo worden afgevoerd. Maar ook moet er in uw woning frisse lucht worden aangevoerd om gezond te kunnen wonen en werken. Verontreinigde warme lucht eruit en verse frisse lucht erin. Uiteraard kost ventileren energie. Dankzij toepassing van het principe van warmteterugwinning kan dit energieverbruik drastisch worden beperkt. Door het overdragen van warmte aan de verse, binnenkomende buitenlucht wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie gegarandeerd.

Elan luchtverwarmer

ELAN 2.0

De Elan serie 2.0 is de opvolger van de oude Elan serie
en is klaar voor de toekomst: energiezuinig en
flexibel toe te passen.

Met luchtverwarming van Brink heeft u het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. Behaaglijk warm zoals u het wilt. Kiest u voor de uitbreiding met koeling dan kunt u ook tijdens de zomermaanden van een aangename temperatuur genieten. De Elan is ook te combineren met gebalanceerde ventilatie (warmteterugwinning).

Voordelen:

een comfortabel binnenklimaat
energiezuinig en stiller door de toepassing van de nieuwste ventilatie en regelingen
eenvoudig uit te breiden met topkoeling waardoor u koele en frisse lucht in huis krijgt
voorzien van een filter die 95% stof uit de lucht filtert, ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen. Ook is er een fijnstoffilter beschikbaar.
te combineren met een cv-ketel, stadsverwarming en een warmtepomp

Download meer informatie over de producten van Brink

Uitbreiding met de Renovent Elan

Er is ook een Renovent Elan ontwikkeld, deze kan boven op de nieuwe Elan 10 worden geplaatst. Deze combinatie is door zijn compacte afmetingen met name geschikt voor de seriematige woningbouw en vervangt de Renovent HR SWB. Ook de Renovent Excellent en Renovent Sky toestellen kunnen luchttechnisch worden gecombineerd met de Elan 2.0-toestellen. Vraag naar de mogelijkheden.

BRINK HRE CV-KETEL

Zeer energiezuinige warmwatervoorziening in comfortklasse CW-3, CW-4 en CW-5 met een jaartaprendement tot maar liefst 85%. In deze compacte cv-ketel bevindt zich de nieuwe technologie die ‘dubbel HR’ wordt genoemd. Dankzij deze technologie combineert de Brink HRE cv-ketel hoog rendement op tapwater met hoog rendement op verwarming.
Dankzij de zuinige werking van de Brink HRE cv-ketel draagt u ook bij aan de zorg voor het milieu. Door het gebruiksrendement tot maar liefst 107% voor verwarming en 95,8% voor warm water wordt het eenvoudiger om te voldoen aan de strenge eisen van de EPN (energieprestatienorm). Tevens is het toestel onderhoudsvriendelijk. Alle onderdelen van de cv-ketel zijn eenvoudig via de voorzijde te bereiken.

Thermostaten

Er zijn verschillende thermostaten verkrijgbaar:

  • Honeywell Vision voorzien van MIT schakelaar
  • Honeywell Round voorzien van MIT schakelaar
  • Honeywell Touch voorzien van MIT schakelaar
  • Honeywell Round connected (WiFi) voorzien van MIT schakelaar

Vervanging bestaande B-8 luchtverwarmer

Heeft u nu een Brink B-8 luchtverwarmer met of zonder warmteterugwinunit en is deze toe aan vervanging.
Wij maken graag een aantrekkelijke offerte voor bijvoorbeeld een:

  •  Luchtverwarmer Elan 10 / 2.0
  • Warmteterugwinunit Renovent Elan
  • CV combi-toestel HRE 28/24
  • MIT regeling (minimaal inblaas temperatuur)
Elan 10 2.0
Elan 2.0 + Renovent Elan