Honeywell Evohome zoneregeling

Optimaal comfort en toch energiezuinig – daar draait het om bij evohome, Honeywells nieuwe draadloze systeem voor zoneregeling. Met zijn kleurenscherm en vele mogelijkheden is evohome het meest geavanceerde regelsysteem voor woningen, bedrijfspanden en openbare gebouwen. Dit systeem is nu ook uit te breiden met een mobiele app voor iOS en Android.

Waarom evohome?

De gemiddelde energierekening van Nederlandse huishoudens bestaat voor meer dan 70% uit kosten voor verwarming en warm water. Het resterende verbruik wordt onder meer verdeeld over verlichting, koken en andere elektrische apparatuur. Kortom, ons wooncomfort biedt een bijzonder groot besparingspotentieel.

In de meeste woningen wordt de verwarming geregeld met een centrale thermostaat die de warmte regelt voor de gehele woning. Dit houdt in dat wanneer slechts een van de bewoners thuis is, meestal het hele huis warm wordt gehouden. Ook de vertrekken die geheel niet worden gebruikt. Dat vinden de meeste mensen normaal, want de woning moet immers comfortabel zijn. En dat mag best iets kosten. Maar in de tijd van stijgende energieprijzen wordt men zich steeds bewuster van de prijs van comfort.

Hoe?

Evohome biedt een energiezuinige oplossing: comfort op maat. Warmte daar waar het nodig is. Door de temperatuur in elke kamer te regelen op basis van warmtebehoefte kunnen besparingen worden bereikt tot 30%! evohome is draadloos regelsysteem waarmee de verschillende kamers elk hun eigen temperatuurinstelling krijgen. De woning kan vrij worden ingedeeld in verschillende comfortzones (zone = gebied) die elk centraal geregeld kunnen worden via de evotouch.

Bij eerdere vormen van zoneregeling kregen de verschillende vertrekken een eigen thermostaat. Hiermee kon elke kamer, geheel onafhankelijk van de rest van de woning, een optimale temperatuur bereiken. evohome biedt nu geheel nieuwe mogelijkheden en het geheim schuilt in de evotouch.

EVOTOUCH

De evotouch is de centrale gebruikersinterface waarmee de bewoner voor alle verschillende vertrekken de temperatuur kan bepalen. Voor elke zone kan een compleet eigen tijd- en temperatuurprogramma worden ingesteld voor de gehele week. Elke kamer krijgt een uniek, ideaal programma. Zo kunnen de meeste slaapkamers meestal heerlijk koel blijven, maar moeten de kinderkamers ’s avonds lekker warm zijn. Een hobbykamer, een kantoor aan huis, een praktijkruimte of een verhuurde kamer, elke ruimte is perfect en individueel regelbaar. En dat alles geregeld via evotouch, de modern en aantrekkelijk vormgegeven gebruikersinterface. De evotouch is leverbaar in verschillende kleuren en kan later van een ander kleur front worden voorzien.

App voor bediening op afstand

Met de gebruiksvriendelijke evohome-app is het daarnaast mogelijk de verwarming via smartphone of tablet op afstand in te stellen. Ook per kamer. Hierdoor regelt de gebruiker zijn verwarming bijvoorbeeld vanuit de auto, vanaf het werk, vanuit een restaurant of vanaf het vliegveld. Maar ook thuis op de bank. Een ander voordeel is dat evohome ervoor zorgt dat het huis comfortabel verwarmd is bij thuiskomst. De app is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.

Evohome is geschikt voor verwarming met radiatoren, vloerverwarming of combinaties daarvan. Het systeem is draadloos en kan worden geplaatst zonder hak- en breekwerk. Ook kan het systeem na een verbouwing eenvoudig worden aangepast aan de nieuwe inrichting. De evotouch kan flexibel met veranderende woonwensen rekening houden. Na een verbouwing of een herinrichting kan elke zone opnieuw worden bepaald en van een geheel nieuw programma worden voorzien. Zelfs de naam van elke zone kan vrij worden gekozen.

Bekijk de evohome film of klik hier voor meer informatie over Evohome.

Klik hier voor een productvideo van Evohome

Nieuwe radiatorregelaar HR92

Overige Ruimte thermostaten

klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Honeywell Round connected

Een energiezuinige regeling voor modulerende cv-toestellen, die eenvoudig via smartphone en tablet te bedienen is via de Total Connect Comfort-app. Doordat het pakket ingeleerd wordt geleverd, is een snelle montage gegarandeerd. Ook omdat dat de Round Connected Modulation precies op de bestaande montageplaat past!

Honeywell Round

Voor modulerende verwarmingsregeling van cv-toestellen op basis van OpenTherm®-communicatie. Eenvoudige bediening door verdraaiing van de instelring. Op een halve graad nauwkeurig. Groot uitleesventer. Vlamsymbool geeft aan wanneer de cv-ketel is ingeschakeld. Werkt zonder batterijen d.m.v. OpenTherm® -communicatie (zwakstroom, 2-draadsaansluiting, polariteitsonafhankelijk). Eenvoudige montage direct op de muur of op een inbouw-lasdoos. Temperatuur instelbereik: 5..35 oC (in stappen van een 0,5). Kleur: wit. Storingsmelding in uitleesvenster (toestelafhankelijk).

Honeywell Round Clock de luxe

Voor aan/uit zwakstroom regeling (24V) én modulerende verwarmingsregeling van cv-toestellen op basis van OpenTherm®-communicatie. Met uniek CombiContact voor automatische detectie van ketelaansluiting. Eenvoudige bediening via de vertrouwde draairing. Werkdagen en weekenddagen programma met 4 perioden per blok instelbaar. Vakantiefunctie. Nederlandstalig scherm en toetsen. Verlicht scherm bij draairing- of toetsbediening. Bij gebruik met OpenTherm®-communicatie storingsmelding in uitleesvenster (toestelafhankelijk).
Temperatuurinstelgebied: 7..31 oC (in stappen van 0,5)

Chronotherm Touch

De Chronotherm Touch vormt een gegarandeerde match met elk type cv-toestel.
Uitgebreide testen met ketels van verschillende ketelfabrikanten vormen hiervoor het bewijs.
Zowel voor de ‘aan/uit’ variant voor de gewone cv-ketels als de ‘modulerende’ variant voor OpenTherm-toestellen.
Efficiënt en energiezuinig door het speciale software algoritme.
De zelflerende en optimaliserende software staat garant voor een duurzame comfortregeling.