Remeha Elga Ace

De Elga Ace is een slimme modulerende hybride-warmtepomp van Nederlands fabricaat die samenwerkt met elke gasketel. De Elga heeft een korte terugverdientijd en is uitermate geschikt voor gebruik in de bestaande woningbouw.

De binnen-unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke (nageïsoleerde) woning.

Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald.  De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en verzorgt het warme water.

Het comfort in uw woning is exact hetzelfde als dat u gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de Elga uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van uw woning en de prijzen die u voor gas en elektriciteit betaalt.

De gasbesparing voor verwarming is 50 – 90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 20-35%. De Elga maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken doorgaans vrij laag is.

De Elga kan ook gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. U kunt hiermee besparen op de variabele kosten van de stadsverwarming, maar niet op uw jaarlijkse vastrecht kosten omdat de stadsverwarmingsaansluiting behouden blijft.

Naast verwarmen biedt de Elga ook de mogelijkheid de woning te koelen. In de zomer is de Elga in staat de temperatuur van de woning een aantal graden omlaag te brengen mits uw afgiftesysteem hiervoor geschikt is. Koelen over radiatoren is niet mogelijk.

label sprongen elga

De Elga heeft het energielabel A++ hierdoor is het mogelijk om uw woning met 2 energielabels omhoog te laten gaan.

Monitoring van de Elga is mogelijk door een slimme thermostaat aan te schaffen.

De jaarlijkse besparing op uw energierekening komt met een Elga doorgaans uit op 200 tot 500 euro op jaarbasis.

Wilt een nauwkeurigere besparingsberekening? Dan kunt u naar de besparingstest van de Elga.

Doe de besparingstest en kijk hoeveel u kunt besparen.

Besparingstest

Subsidie

Vanaf 4 januari 2016 kunt u subsidie aanvragen voor een warmtepomp via de website van RVO.