Ontdek een nieuwe manier van energie opwekken met het Qsilence PVT systeem! Met dit systeem voorzie je je woning van electriciteit én warmte met behulp van de zon. Een duurzame gasloze oplossing die 24/7 werkt, dus ook ’s nachts. Met een Qsilence PVT systeem heb je een stille en onderhoudsarme bron voor de warmtepomp. Dus geen buitenunit met mogelijk geluidsoverlast of complexe en dure bodembronnen.

Qpanel PVT panelen

De Qpanel is een hoog kwalitatief zonnepaneel zoals al op veel daken is geplaatst voor het opwekken van elektriciteit. We hebben er alleen iets slims mee gedaan. We wekken namelijk niet alleen stroom op maar er wordt via de achterkant van het zonnepaneel ook energie (warmte) onttrokken uit wind/buitenlucht, regen en (zon)licht. Deze energie kan worden gebruikt voor zowel warmte als koeling*. 

Circa 70% van de opgewekte warmte wordt onttrokken uit de lucht en dat zorgt er voor dat het PVT paneel 24/7 en 365 dagen per jaar werkt. 

Qbooster

De warmtepomp is voorzien van de nieuwste inverter technologie met modulerende compressor. Dit zorgt ervoor dat het vermogen van de Qbooster perfect wordt afgestemd op de warmtevraag. Dit verhoogt het rendement en verlengt de levensduur van het systeem. De Qbooster warmtepomp zorgt ervoor dat je huis en het douche/badwater de juiste temperatuur bereikt. Een ijskoude -7°C winterdag? De warmtepomp ‘boost’ de energie van het Qpanel PVT systeem naar comfortabele temperaturen met een zeer hoog rendement. Nog kouder? Een ingebouwd elektrisch element helpt mee zodat het comfort wordt gewaarborgd.