Headerfoto

NU BTW TERUGVRAGEN

Als u zonnepanelen aanschaft heeft u, sinds 20 juni 2013 recht op teruggave van de BTW.
Dit geldt zowel voor de BTW op de aanschaf als de installatiekosten.
In de toekomst kan de huidige kortingsmogelijkheid verdwijnen, aangezien er op dit moment op Europees niveau wordt gesproken over aanpassing van de regels

Kijk voor meer informatie op de site van Milieu centraal.

KWALITEIT

Of u nu kiest voor het milieu of voor het rendement. De aanschaf van zonnepanelen is zonder meer een goede keuze. Omdat het een investering voor de lange termijn betreft is het echter wel heel belangrijk in elke situatie de juiste keuzes te maken. Veel bedrijven spiegelen prachtige rendementen voor en “vergeten” te vermelden dat bijvoorbeeld na 10 jaar een omvormer vervangen moet worden. Wij kiezen als bedrijf voor de hoogste kwaliteit en zekerheid. Dit komt vooral op de langere duur tot uiting.

OMVORMERS

Bij zonne-energie zijn omvormers noodzakelijk om de opgewekte energie geschikt te maken om in huis te gebruiken of terug te leveren aan het elektriciteitsnet. In de meeste gevallen worden de panelen aangesloten op een traditionele omvormer. Hierbij worden alle panelen aan één verbonden.
Wij adviseren echter de micro-omvormer. Hierbij wordt achter het paneel een kleine omvormer geplaatst zodat alle panelen afzonderlijk werken. Dit is de ideale oplossing voor daken waarbij de zonnepanelen gedurende de dag deels in de schaduw liggen. Andere grote voordelen hiervan zijn de brandveiligheid en het hogere rendement. Bovendien gaan de micro-omvormers 2 tot 3 maal langer mee.

MONTAGE

Hoe de panelen gemonteerd worden is ook zeer bepalend  voor het rendement. De juiste oriëntatie of de hellingshoek van het paneel en zeker eventuele schaduw heeft invloed op de te verwachten energie opbrengst. Uiteraard is ook een veilige en juiste montage van het grootste belang. Het is tenslotte wel de bedoeling dat de panelen 25 tot 30 jaar op het dak vast blijven zitten.