Omvormers

De juiste omvormer is zeer belangrijk voor het rendement van de zonnepanelen.
De meeste zonne-energiesystemen worden ontworpen met één centrale omvormer.
Dit betekent dat alle zonnepanelen met 1 omvormer verbonden worden. In dit geval bepaalt echter het slechtst werkende paneel het rendement van alle panelen. Als er dus slechts één paneel in de schaduw ligt is het rendement alsof alle panelen in de schaduw liggen. Ditzelfde gebeurt als één van de panelen slechter werkt of gaat werken (vergelijkbaar met de lampjes van een kerstboom).
De levensduur van een traditionele omvormer ligt tussen de 10 en 15 jaar en zal minstens een keer vervangen moeten worden. In veruit de meeste gevallen is een micro-omvormer een veel betere keuze.

Micro-omvormers vervangen de centrale omvormer. In dit geval wordt er bij elk paneel één kleine omvormer geïnstalleerd. Deze micro-omvormers hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar.Met de Enphase micro-omvormers heeft u de beste kwaliteit en het hoogste rendement.
Deze omvormers gaan 2 tot 3 maal langer mee dan een normale omvormer ook het rendement is een stuk hoger, 6 tot 8% in een gewone situatie en wel tot 25% bij situaties met schaduw. Meer over de micro-omvormer …….

 

terug naar de vorige pagina <