Dubbel glas zonnepanelen.

Wij verkopen en plaatsen de dubbel glas panelen al jaren omdat deze kwalitatief beter zijn dan de “normale” glas – folie panelen.
Een glas – foliepaneel heeft een degradatie van 80% na 25 jaar. Deze degradatie wordt veroorzaakt doordat de folie verouderd en dat er bij de cellen eerder microscheurtjes ontstaan.
Deze microscheurtjes kunnen al ontstaan tijdens (ondeskundige) montage van de panelen maar ook bij het doorbuigen van de panelen door windbelasting.
De gemiddelde fabrieksgarantie op een glas – foliepaneel bedraagt 10 jaar.

Bij een dubbel glaspaneel bevinden de cellen zich tussen twee lagen glas. Deze twee lagen glas zorgen voor een zeer sterk paneel waardoor er door bijvoorbeeld windbelasting minder microscheurtjes ontstaan. Omdat de glas-glaspanelen minder last hebben van veroudering kan er geen vocht bij de cellen kan komen. Door al deze verbeteringen degraderen de panelen minder snel en hebben ze een hogere productgarantie.  De fabrieksgarantie op deze panelen is daarom maar liefst 30 jaar (Solarwatt) en de gegarandeerde opbrengst na 30 jaar is nog 87%.

Voordelen dubbelglas paneel:
– veel sterker
– minder degradatie (87% – 30 jaar)
– langere productgarantie (30 jaar)

nadelen dubbelglas paneel:
– iets zwaarder
– iets duurder

De meeste dubbel glas panelen die wij plaatsen zijn van het merk Solarwatt, deze panelen worden fabriceerd in Duitsland.

Als alternatief hebben we de dubbel glas panelen van DMEGC